Voor de mensen die niet zo van de ochtend houden, maar een lunch te laat vinden bestaat er natuurlijk een brunch. Brunch is ideaal om alleen te doen, maar ook heel gezellig om met vrienden of familie samen te komen. Als je dit voor meerdere mensen gaat doen is het wel belangrijk om over een aantal dingen na te denken zoals de locatie, het aantal personen en natuurlijk wat je gaat maken. In deze blog delen we enkele tips voor het samenstellen van de ideale brunch.

Begin met een planning

Bij elk plan heb je een planning nodig, zo ook met het organiseren van een brunch. Wil je een brunch gaan houden bij jou thuis of wil kies je voor een brunch in Maastricht. Dit zijn natuurlijk dingen die invloed hebben, want bij jou thuis heeft meer voorbereiding nodig in tegenstelling tot als je het bij een restaurant doet. Aan het begin van de planning is het belangrijk om eerst te inventariseren. Zo moet je weten of er mensen zijn die vegetarisch of veganistisch eten, want dan moet je andere gerechten koken. Het is ook belangrijk om te weten of er mensen zijn met allergieën of intoleranties zoals een lactose intolerantie. In dit geval zou het opletten zijn, want dan moet je andere ingrediënten gebruiken. Iemand met een lactose intolerantie kan je namelijk niet blij maken met een appeltaart. Dit kan echter wel als de appeltaart lactosevrij is.

Varieer met gerechten

Als je ervoor hebt gekozen om thuis een brunch te gaan doen is het verstandig om af te wisselen met gerechten. Zo heb je natuurlijk de gerechten waar de brunch om draait, maar moet je de lekkere hapjes niet vergeten. Daarnaast heb je ook nog de zoete opties zoals ander gebak en drankjes. Als jij je echte kookkunsten wilt laten zien kan je ook nog de afweging maken om een mix te doen van warme en koude gerechten.

Kies gerechten wat je kan voorbereiden

Om ervoor te zorgen dat jij niet compleet gestrest in de keuken staat is het handig om gerechten uit te kiezen die voorbereid kunnen worden. Zo zijn quiches, muffins, fruitsalades en dips ideaal om de avond van tevoren al te maken. Quiches en muffins kan je de avond ervoor al in de oven klaarmaken en de dag erna opwarmen. Zo hoef jij hier de dag zelf niet meer over na te denken en heb je meer tijd voor je gasten, maar bespaar jij jezelf ook veel stress.

Zorg voor genoeg drink opties

Naast de standaard dranken van koffie, thee en water is het ook mogelijk om er wat extra bij te voegen. Versgeperst sinaasappelsap, mimosa’s, bloody Mary’s en smoothies zijn ideale opties om te serveren tijdens de brunch. Naast de alcoholische dranken is het ook slim om non-alcoholische varianten aan te bieden, want niet iedereen wil of zal alcohol drinken.

Of het nu gaat om een informele bijeenkomst met vrienden of een speciale gelegenheid met familie. Een brunch is altijd leuk om te organiseren, maar je moet er wel tijd en moeite instoppen. Zo is het mogelijk om je creativiteit compleet zijn gang te laten gaan en er een mooie dag van te maken.